Monday, 23 April 2012

TENTANG CINTA ....

Cinta itu adalah suatu perasaan yang dikurniakan oleh ALLAH kepada setiap insan . Islam tidak pernah menghalang sesuatu yang merupakan fitrah . Tetapi Islam memberikan garis panduan agar kehidupan mereka terpelihara daripada kerosakan ...

Konsep cinta dalam Islam sangat unik, iaitu mencintai seseorang hendaklah kerana mencari keredhaan ALLAH dan menurut peraturan syarak . Islam mengajar kita bahawa perkahwinan adalah ikatan yang suci, tepat dan satu-satunya carayang dibenarkan oleh syarak dalam menghalalkan hubungan antara lelaki dan perempuan .....

Ramai orang pandai mengucapkan dan menghayati cinta, tapitidak ada sesiapa yang pandai menilai cinta kerana cinta bukannya objek yang bolehdilihat dengan mata kasar, sebaliknya cinta hanya boleh ditilik melalui hati dan perasaan ....







p/s : kata2 ini diambil daripada novel ...tapi hayati la kata2 ini kerana ianya ada makna tertentu ...

Kenangan Lalu ... !!

    Ary nie aq da citer untuk korang .... Aku nak citer sal seorang lelaki istimewa yang pernah bertakhta di hati aku suatu mase dulu ... Kisah nie terjadi mase hujung tahun 2008 ..
Aku gelar dye I.I sbb aku tak nak sebut nama dye..

Waktu cuti sekolah dulu, aku selalu pegi rumah mak cik aku dekat Kuala Lumpur ... Mase tue la aku berkenalan dgn dye ...
Dye tak pena pown ckap dgn aku atau tegur aku mase kitorg first time jumpe dulu ... Aku taw sal dye pown daripada saudara aku ..
Lepas aku balik dari umah mak cik aku .. tibe2 dye contact aku .. Aku tak taw dari mne dye dpat no aku ..Sejak tue la kitowang mule berkawan ...

Pada pandangan aku la , dye nie seorang yang sangat baik ..
Dye layan aku baik sangat ,ambil berat sal aku ... Dye tak kesah walau pun aku nie gemuk ...Disebabkan sikap dye nie la buad kan aku makin sayang dye dari hari ke hari ...Kitorang start couple mase tahun 2009 ... Aku tak boleh kalau tak contact dye walau sehari pown sebab aku tak nak berenggang ngan dye ...

Tapi sayang hubungan kitorang tak kekal .. Ade suatu perkara yang membuad kan kami putus ... Aku yang bersalah sebab aku yang minta putus dgn dye .. Sampai ary nie aku rase bersalah pada dye ... Kalau lah aku boleh berdepan dgn dye tuk minta maaf ... Tapi aku tak kuat ... Aku tak brani nak pegi uma makcik aku sebab takut terserempak dgn dye ...

Aku cume dapat luah kan dalam blog nie jerrr ...
Kalau la dye bace blog nie .... Ade sesuatu yang aku ingin sampai kan pada dye ..

KEPADA I.I , SAYA MINTA MAAF ATAS SEGALA KESALAHAN SAYA PADA AWK DULU ...
SAYA MENYESAL SEBAB BUAD AWAK MACAM TUE ..
SAYA TAW AWAK TAKKAN TERIMA SAYA KEMBALI..
TAPI SAYA HARAP SANGAT AWAK DAPAT MAAF KAN SAYA ..
SAYA TAHU AWAK DAH JUMPA PEREMPUAN YANG LEBIH BAIK DARIPADA SAYA ..
SAYA DOAKAN SEMOGAAWAK BAHAGIA DENGAN SI DIA .
DAN KEPADA GADIS YANG KINI BERSAMA DENGAN DIA ,
SAYA HARAP AWAK JAGA LAH DIA DENGAN BAIK KERANA DIA LAH YANG TERBAIK ..
AWAK TAKKAN JUMPA LELAKI SEBAIK DIA ...

Wednesday, 21 March 2012

RESULT SPM

Pg nie aq bgn awal lorh .. kowl 6 lbey aq da terjge .. pas uh aq cube tidow balek .. terjge ag kowl 8 lbey .. hehehehe upe yer dah tak sabar nak amek result SPM  ...huhu teruja taw !! pagi td gerak dr uma kowl 11 stengah ..tnggu bas ,hehe ...... smpai Gemas kowl 12 gitu la ...punye la exited nak g amek walaupon berdebar2 nie ,hehe ,,last2 result kua kowl 2 ptang ......
Pnat menunggu , nie dye keputusan yer ...............

ha .....tertutp tp pandai2 korg la nak pkir aq dapat ape ..
sedih jgak coz aq ade subjek yang fail .. Tapi aq redha sebab aq taw yang aq dah buad sehabis baek ..
Aq dah berusaha  bersungguh2 ,..................
So, that it for now ... Aq da share aq nye result ngan korang ...
ENJOY .. !!!

Wednesday, 4 January 2012

TAHUN BARU !!!!

  Pejam celik , pejam celik dah tahun baru kan ?? Macam tak percaya je dah tahun 2012 . Hary nie pun budak2 under 18 dah mula bersekolah . Aku nie pulak terperap kat rumah . Maklum lah dah habis sekolah . Bosan betul lah duduk rumah . Takde benda nak buad  dah . Kalau kat sekolah boleh belajar , jumpe cikgu , kawan2 .At least ade jugak benda nak buad . huhuhuhuhu .... Urm ,best larr budak2 nie .. Hope korunk belajar elok-elok lah ye . 


  Ape azam korunk tuk tahun baru nie ??? kalau korunk tanye aku , aku pun tak atu pe azam aku .. hehehe tapi aku just harap yang sume orang yang ade dekat dengan aku akan sentiase happy selalu .. Tue je yang aku harap kan ,aku tak nak benda len ag dah ... 


   4 ur info , kawan2 aku ade yang dah pegi PLKN .. hahaha agak2 nyer camne lah keadaan diorang kat sane .. Hope lah diorang appy and dah tentu2 nyer dapat kawan baru ..huhuhu .... Aku pun kadang2 teringin jugak nak pegi PLKN tapi ntah larrr , aku takut .. Pe yang aku takut ?? hahahaha aku tak taw ...


   Last thing yang aku nak tulis kat sini , moga-moga kawan2 aku ingat kat aku coz aku rindu diorang sangat3 ...